frozen

ei bine, în calitate de mamă de fată o sa-mi încurajez fiica să adopte modelul Anna din Elsa! să le luăm pe rând!
Elsa e o prinţesă ce are o soră cam neîndemanatică, dar cu şarm. blestemul Elsei o face neprietenoasă, şi dornică să se refugieze întru găsirea sau şi regăsirea identităţii, asta pentru că la palat nu aveau terapeut. aş crede că mai degrabă avea o proasta imagine de sine, încurajata de absenţa unei relaţii deschise cu poporul ei şi venită pe fondul statutului de orfană. o ajuta mult sora Anna, cam naiva şi uşor cam neasumată, puţin cam imperativă, dar ancorată în specificul vârstei şi destul de inteligentă. adolescenta Anna este visătoare, la varsta primelor flirturi, simpatică, extrem de bine intenţionată, dar cu demnitate şi cu puţin umor. peripeţiile celor două surori sunt bine condimentate cu atitudini şi dialoguri pertinente, specifice secolului nostru şi des întâlnite în familiile cu “open mind sau şi relationship”. Totul e bine când se termină cu bine. respectiv, Elsa îşi recapătă regatul, poporu` aclama asumarea blestemului Elsei, iar Anna cade ca o moluscă în bratele lui Ghiţă, ăla cu măgaru`, căruţa sau calu`. nu ştiu sigur care era virtutea lui în afară de faptul că e cam bleg că o place pe şleampada, dar curajoasa de Anna şi nu pe preţioasa de Elsa şi are ca unic prieten un om de zăpadă. dar nah, “loveul” e gratis şi la neprinţi şi neprinţese. anyway, îmi place Frozen că într-un fel, mai feeric e drept, le învaţă pe fete să lupte! le face, în subconştient, dezirabile societăţii! le învaţă că trebuie să-şi urmeze visele şi să-şi asume defecte, calităţi, atitudini, împotriva a orice sau oricui. îmi plac cele două surori pentru naturaleţea cu care îşi poartă destinele, cu care îşi exprimă dorinţele sau neputinţele. aşa că, fun 4eva Frozen!
cenuşăreasa, o mica preţioasă de viţă nobila, într-un regat necunoscut, crescută cu multă dragoste, preţiozitate, şi beaucoup de carte, rămâne fără suportul familiei, dar extrem de bine ancorată in promisiunea de a rămâne “curajoasă şi blândă”. şi tot cu curaj şi blândeţe primeşte miracolul zânei, că ea nu era în stare să-şi încalece mârţoaga şi să meargă la bal. nuuu! ea stătea şi-şi jelea neputinţa şi drama aşteptând consolare de la necuvântătoarele rozătoare. cred că de la ciupercile crescute lânga fântână, hop halucinaţia sub forma miracolului zânei celei bune. preţioasa cu glas divin, se remarcă la bal tot datorită blândeţii şi curajului,respectiv rochia haute couture şi pantofii marca “uau”, de swarovski că prea erau rezistenţi. ca sa dea puţin curaj şi tinerelor marca “stai şi-asteaptă, pisi, că dragostea adevarată te loveşte şi dacă stai în pod închisă şi n-ai facebook”…face şi prinţu nişte researchuri prin regat şi dă de divă.
so, avem cele două variante: suflecă-ţi mânecile copilă şi urmează-ţi visu vs. stai şi-aşteaptă să te facă unu nevastă. păi, voi ce credeţi?

Written by admin